پایلوتها و خدمات تخصصی گروه زیست فناوری قارچ‌های صنعتی


مرکز خدمات تخصصی فناوری های قارچ های خوراکی Specialized Services Center for Mushroom Technologies درباره ما تولید بذر قارچ خوراکی (اسپاون) یکی از جنبه‌های اساسی و ضروری تولید قارچ خوراکی است. گروه زیست فناوری قارچ‌های صنعتی جهاددانشگاهی مشهد برای اولین بار در کشور به فناوری تولید نژادهای هیبرید نسل اول دست پیدا کرده و هم اکنون بخشی از نیاز کشور به اسپاون تجاری و مادری را فراهم نموده است. این گروه با داشتن آزمایشگاه های تخصصی تحقیقات مولکولی و در اختیار داشتن زیست بانک حاوی ده ها نژاد بومی و تجاری در حال انجام تحقیقات جدید و تولید نژادهای پر محصول و مناسب با شرایط اقلیمی ایران است. شاخص‌ترین جنبه نژادهای تولیدی در این گروه کنترل مداوم و دقیق خصوصیات ژنتیکی محصول تولیدی توسط متخصصین و کارشناسان میباشد. بطوریکه اسپاون تولیدی بصورت نسل اول تولید شده و بدون هیچگونه اختلال ژنتیکی و بصورت تازه در اختیار تولیدکنندگان کمپوست قرار می گیرد. از اینرو قابل رقابت با اسپاون های خارجی از حیث نژاد و کیفیت محصول می باشد. این محصول در جهاد دانشگاهی مشهد تولید شده و با قیمتی مناسب به تولیدکنندگان قارچ های خوراکی در سراسر کشور عرضه می شود. اسپاون تولیدی در مرکز خدمات تخصصی فناوری های تولید قارچ های خوراکی، متناوباً در پایلوت تحقیقاتی گروه توسط اعضای هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد خراسان رضوی کنترل می شوند. بذور تولیدی در دوره‌های زمانی مشخص برای اطمینان از عملکرد مطلوب آزمایش می شوند تا محصولی با عملکرد بالا در اختیار تولیدکنندگان قارچ های خوراکی قرار گیرد. انواع خدمات مركز اين مرکز خدمات خود را در سه بخش زير ارائه می کند: تولید و عرضه استوک نژادهاي قارچ خوراکی: در این مرکز، به طور مداوم با استفاده از منابع ژنتیکی مختلف هموکاریون های مناسب جداسازی شده و پس از تلاقی های دای الل، تجزیه واریانس و مقایسه میانگین ها از نظر عملکرد و خصوصیات کیفی، هیبریدهای برتر شناسایی می گردند. از این هیبریدها برای تولید اسپاون مادری استفاده می شوند. نژادهای هیبرید به طور مداوم مورد گزینش و تجدید حیات قرار می‌گیرند تا قدرت اولیه آنها حفظ شود. مشاوره به مراکز تکثير اسپاون: به منظور برطرف نمودن مشکلات واحد‌هاي تکثير اسپاون در کشور کارشناسان اين مرکز به واحد‌هاي متقاضي مشاوره خواهند داد. آموزش نيرو‌هاي تخصصي مورد نياز واحد‌هاي تکثير اسپاون: چون تکثير اسپاون يک کار تخصصي و نياز به مهارت دارد. نيروهاي واحد‌هاي تکثير اسپاون را که با مرکز ارتباط دارند، با عقد قرداد آموزش خواهد داد. ویژگی های اسپاون: ‎ * ارائه بذر در بسته بندی های مختلف (1، 2 و 5 کیلوگرمی) * کیفیت بالای محصول * تهیه شده از بهترین مواد اولیه * کنترل عدم آلودگی محصول در طی مراحل تولید * عملکرد گزارش شده برای نژادهای تجاری 23- 27% *(این مقدار براساس توانایی تولید کنندگان و شرایط سالن‌های کشت متفاوت است) قیمت اسپاون (در سال 1394) در حال حاضر هر کیلوگرم اسپاون با قیمت 3000 تومان در اختیار تولید کنندگان قارچ خوراکی می‌باشد. ارتباط با ما مشهد : آزادي_ پرديس دانشگاه فردوسی_ روبروی خوابگاه پردیس 5 تلفن : 38788509–051  

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی می باشد