طرح های پژوهشی گروه زیست فناوری قارچ های صنعتی از سال 1392
سه شنبه ، 18 خرداد 1400
عکس: زیست بانک قارچ های بومی کشور
این گروه، با انجام طرح پژوهشی گردآوری، تایید مولکولی و زراعی سازی (اهلی سازی) قارچهای خوراکی-دارویی بومی استان خراسان رضوی و همچنین استان مازندران (با مشارکت مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران) که برای جهاددانشگاهی برند زیست بانک قارچهای خوراکی-دارویی را به ارمغان آورده است، بانک زندهای از میسلیوم (و نه صرفا هرباریوم) قابل عرضه شده و قابلیت استفاده برای دهها پروژه تحقیقاتی و دانشجویی در زمینههای بسیار متنوع را پیدا کرده است. علاوه بر این، اهلی سازی قارچهای بومی موجب حفظ ذخایر ژنتیکی کشور، تشویق روستائیان به اشتغال روستایی و افزایش دقت پذیری و تکرار پذیری تحقیقات بر روی قارچهای وحشی میگردد (که در غیر اینصورت به شکل استفاده از قارچ وحشی خودرو وابسته به زمانهای مشخصی از سال بدون داشتن مواد لازم برای تکرار و تایید تحقیقات بود).
ردیف |
عنوان طرح |
كارفرما |
تاریخ شروع |
تاریخ خاتمه |
1 |
غنیسازی قارچ خوراکی- دارویی انوکی با فولات متیله فعال شده |
جهاد دانشگاهي خراسان رضوی |
1397 |
1399 |
2 |
بررسی راهکارهای توسعهی بازار مصرفی قارچ شاه صدف (ارینجی) |
جهاددانشگاهی مشهد |
1398 |
1398 |
3 |
اسکرین اولیه تعدادی از قارچهای دارویی بومی ایران راسته Polyporales علیه بیمارگرهای قارچی گیاهی |
جهاددانشگاهی مشهد |
1398 |
1398 |
4 |
فاز صفر بررسی امکان تولید نیمه صنعتی قارچ دارویی گانودرما با استفاده از ضایعات گیاهی ارزان قیمت |
جهاددانشگاهی مشهد |
1397 |
1398 |
5 |
فاز صفر بررسی امکان تجاریسازی قارچ شیتاکه در بستر بر پایه تراشه چوب |
جهاددانشگاهی مشهد |
1397 |
1398 |
6 |
ارزیابی مقدماتی سمیت حاد قارچ دارویی Lentinus tigrinus بومی ایران بر روی حیوانات آزمایشگاهی |
جهاد دانشگاهي خراسان رضوی- موسسه واکسن و سرم سازی رازی مشهد |
1/10/97 |
17/5/98 |
7 |
بررسی کشت قارچ انوکی بومی ایران در بسترهای مختلف لیگنوسلولزی و ارزیابی تغییرات بیوشیمیایی بستر کشت |
معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی |
/4/ 1396 |
1398 |
8 |
گردآوری، شناسایی و طبقه بندی جمعیتهای وحشی قارچ های خوراکی بومی استان مازندران |
معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی-مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی |
3/5/94 |
1397 |
9 |
تولید نژادهای هیبرید قارچ های خوراکی جنس آگاریکوس و پلوروتوس با استفاده از نشانگرهای SSR و ITS |
معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی |
16/3/94 |
1397 |
10 |
بررسی تغییرات لیگنین و ارزش غذایی در بستر کشت مصرف شده قارچ Lentinus tigrinus |
جهاد دانشگاهي خراسان رضوی |
31/3/97 |
21/8/97 |
11 |
بررسی بهینه سازی استخراج پروتئین تام و اثر ضد سرطانی قارچ دارویی نژاد بومی Lentinus tigrinus |
جهاد دانشگاهي خراسان رضوی |
5/9/96 |
4/5/97 |
12 |
بررسی امکان تهیه محصولات فراسودمند بر پایه قارچ انوکی |
جهاد دانشگاهي خراسان رضوی |
12/9/96 |
1/8/97 |
13 |
بهینهسازی استخراج پروتئین تام از قارچ خوراکی دکمهای |
جهاددانشگاهی مشهد |
10/11/95 |
6/96 |
14 |
اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی (شامل پاتوژنهای انسانی و قارچ خوراکی) نانوذرات بیوسنتز شده توسط گیاه آمارانتوس و باکتری جنس باسیلوس |
جهاددانشگاهی مشهد |
4/96 |
6/96 |
15 |
تهیه پروفایل پروتئینی انوکی در زمانهای مختلف میودهی و بسترهای مختلف کشت |
جهاددانشگاهی مشهد |
13/7/95 |
6/96 |
16 |
فاز صفر تاسیس هرباریوم دیجیتالی از ذخایر ژرم پلاسم قارچهای ماکروسکوپی (Macrofungi) بومی |
جهاددانشگاهی مشهد |
13/7/95 |
26/12/95 |
17 |
بررسی امکان زراعیسازی قارچ دارویی نژاد بومی Lentinus tigrinus |
جهاددانشگاهی مشهد |
13/7/95 |
26/12/95 |
18 |
جداسازی، تخلیص و تهیه پروفایل شیمیایی ترکیبات زیست فعال از قارچ های خوراکی جنس آگاریکوس |
گروه كشاورزي و منابع طبيعي جهاد دانشگاهي |
28/10/92 |
24/5/95 |
19 |
بررسی اثر عصاره تام متانولی آویشن دنایی (Thymus daenensis) بر روی غشای باکتری های پاتوژن قارچ خوراکی و انسانی |
جهاددانشگاهی مشهد |
16/8/94 |
13/7/95 |
20 |
بررسی سمیت سلولی و تاثیر ضد ویروسی ترکیبات طبیعی (گرفته شده از برخی از گیاهان دارویی مهم بومی ایران) |
جهاددانشگاهی مشهد و دانشکده پزشکی مشهد |
1/12/91 |
1395 |
21 |
فاز صفر بررسی امکان تولید اسپاون مایع در قارچ خوراکی-دارویی ارینجی |
جهاد دانشگاهي خراسان رضوی |
10/11/95 |
26/12/95 |
22 |
شناسایی ترکیبات پروتئینی دارای اثرات سمیت سلولی از قارچ خوراکی دکمه ای سفید نژاد تجاری A15 |
معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی -پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی |
28/10/92 |
24/5/95 |
23 |
بررسی اثر ضد سرطانی (در کشت سلول)ترکیبات قارچ های خوراکی از چندین گونه جنس آگاریکوس |
جهاددانشگاهی مشهد |
23/10/92 |
18/7/94 |
24 |
بررسی امکان زراعی سازی قارچ دارویی خوراکی انوکی تاکه |
جهاددانشگاهی مشهد |
8/2/94 |
25/12/94 |
25 |
بررسی اثر ضد باکتریایی (باکتری های حساس و مقاوم) یکی از فرکشنهای عصاره تام قارچ خوراکی دکمهای |
جهاددانشگاهی مشهد |
8/2/94 |
25/12/94 |
26 |
بهینهسازی بستر کشت قارچ خوراکی شاه صدف (Pleurotus eryngii) با استفاده از ضایعات کشاورزی |
جهاددانشگاهی مشهد |
8/2/94 |
25/12/94 |
27 |
بهینه سازی تولید پودر قارچ صدفی و ارزیابی کیفیت غذایی آن |
جهاددانشگاهی مشهد |
1391 |
1393 |
28 |
ارزیابی ایجاد نژادهای کم اسپور قارچ خوراکی صدفی |
جهاددانشگاهی مشهد |
1391 |
1393 |
29 |
بررسی خواص آنتی اکسیدانی قارچهای وحشی دکمهای بومی ایران |
جهاددانشگاهی مشهد |
1392 |
1393 |
30 |
بررسی امکان انتقال ژن منگنز پراکسیداز از قارچ خوراکی صدفی به قارچ خوراکی دکمهای با استفاده از اگروباکتریوم تومیفاشینز |
جهاددانشگاهی مشهد-کره جنوبی |
1392 |
1393 |
31 |
بهینه سازی تولید پودر قارچ خوراکی صدفی و ارزیابی کیفیت غذایی آن |
معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد مشهد |
1390 |
1392 |
32 |
تولید کود زیستی میکوریزا از طریق روش مبتنی بر بستر کشت |
معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد مشهد |
1391 |
1392 |